Βραβείο Αριστείας και Τιμητική Διάκριση Βέλτιστης Πρακτικής έργων Ψηφιακού Πολιτισμού.

Βραβείο Αριστείας και Τιμητική Διάκριση Βέλτιστης Πρακτικής έργων Ψηφιακού Πολιτισμού.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 στην Αθήνα (θέατρο Παλλάς) από την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» στην εκδήλωση με τίτλο «Η Ψηφιακή Πολιτιστική Δημιουργία στο Ε.Π. Κοινωνία της Πληροφορίας», στην οποία παρουσιάστηκαν τα έργα πολιτισμού του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», που στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ 2000-2006 και της Ψηφιακής Σύγκλισης, με τη  συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (www.infosoc.gr/infosoc/el-GR/specialreports/digital_culture/default.htm).
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 59 φορείς έργων πολιτισμού απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της καθιέρωσης του θεσμού της Αριστείας. Επιπροσθέτως, ειδικοί εμπειρογνώμονες με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλη Μεϊμάρη διαμόρφωσαν ειδικά κριτήρια αξιολόγησης και επιβράβευσαν με την «Τιμητική Διάκριση Βέλτιστης Πρακτικής έργων ψηφιακού πολιτισμού» 30 φορείς (οι συγκεκριμένοι φορείς έλαβαν βαθμολογία άνω των 65 μονάδων σε κλίμακα 1 έως 100).
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θ. Δραβίλλας, ενώ η κ. Βάσω Κολυβά, Υπεύθυνη Δημοσιότητας του Ε.Π. αναφέρθηκε στα έργα πολιτισμού και την καθιέρωση του θεσμού Αριστείας.
Με αφορμή την παρουσίαση των έργων, ο Β. Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι «… Εκτός από τη διάσωση, την τεκμηρίωση, την έρευνα και την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός έχει και ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση, που πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Εγκαινιάζουμε την αρχή της Αριστείας στα έργα ψηφιακού πολιτισμού, για να δείξουμε έμπρακτα πως όσοι φορείς υλοποιούν γρήγορα και αποτελεσματικά όσα αναλαμβάνουν, θα επιβραβεύονται».
Στο χαιρετισμό του κ. Θ. Δραβίλλας, μεταξύ άλλων, ανέφερε «… Ο θεσμός της Αριστείας και της ανάδειξης καλών πρακτικών, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε ψηφιακά έργα, αποτελεί πιστοποίηση της επιτυχημένης πορείας των φορέων του πολιτισμού που παρουσίασαν υψηλές επιδόσεις και διακρίθηκαν για το έργο τους τόσο με ποιοτικά όσο και ποσοτικά κριτήρια στην υλοποίηση των έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας».

Μ. Περάκης, "Το τέλος της οθωμανικής Κρήτης. Οι όροι κατάρρευσης του καθεστώτος της Χαλέπας (1878-89)": βιβλιοκριτική του Α. Λυμπεράτου.
Το αυτοκίνητο της απόπειρας του 1933 κατά του Ε. Βενιζέλου στο σπίτι της Χαλέπας.


Μετάβαση στο περιεχόμενο