Κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας δωρεά στο Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας δωρεά στο Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Σε μια συγκινητική τελετή στην Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης παραδόθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” ένα κειμήλιο ανεκτίμητης αξίας, μία κουβέρτα (πατανία), η οποία ανήκε στην πρώτη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου Μαρία Κατελούζου.
Την κουβέρτα είχε εμπιστευθεί ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος στον στενό συνεργάτη του, αξιωματικό του ελληνικού στρατού, Γεώργιο Πατεράκη αμέσως μετά το κίνημα του 1935 και ο γιος του Σταμάτης την προσέφερε στο Ίδρυμα, έπειτα από προτροπή του Ν. Περαθωράκη μέλους του Δ.Σ. των Κρητών Νέας Σμύρνης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Γιώργιος Περάκης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γεώργιος Μαριδάκης, ο Σταύρος Νικηφοράκης εκπρόσωπος του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος, ο Εμμανουήλ Λίτινας και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαος Παπαδάκης, ο οποίος παρέλαβε την κουβέρτα.

 

Προϋπολογισμός χρήσης 2014.


Μετάβαση στο περιεχόμενο