Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από τη μάχη του Σκρα. Σκρα, 13.05.2018

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από τη μάχη του Σκρα. Σκρα, 13.05.2018

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 κορυφώνονται στο Σκρα Νομού Κιλκίς, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από τη Μάχη του Σκρα, που διοργανώνουν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα, επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων, προσκλητήριο πεσόντων, παρέλαση τμημάτων Στρατού και παραδοσιακών Συλλόγων.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναγόρευση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Παιονίας.
Η Μάχη που έκρινε τη τύχη της Μακεδονίας (17 Μαΐου 1918) και στην οποία πρωταγωνίστησαν οι μεραρχίες Αρχιπελάγους, Κρήτης και Σερρών, προκαλεί πάντα συγκίνηση και φέτος αναμένεται να παραστούν πολλοί απόγονοι πεσόντων από τη Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και τις Σέρρες.
Την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και στις εκκλησιαστικές τελετές θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, μαζί με τον τοπικό Μητροπολίτη.

Πρόσκληση

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη μάχη του Σκρα. Πολύκαστρο 28.04 και Σκρα 11.05 &13.05.2018.
Συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη από το Μουσικό Σύνολο Χανίων. Αθήνα, 14.05.2018


Μετάβαση στο περιεχόμενο