Σεμινάριο από τον εισηγητή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα Λάκη Κουρετζή.

Σεμινάριο από τον εισηγητή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα Λάκη Κουρετζή.

“Παιδαγωγική Θεάτρου – Θεατρικό Παιχνίδι: η διά του Θεάτρου Παίδευση” είναι ο τίτλος του ανοιχτού σεμιναρίου, που διοργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 18:00.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο εισηγητής του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μέσα από θεωρητική και βιωματική προσέγγιση οι συμμετέχοντες θα ευαισθητοποιηθούν στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που εμπλέκουν το θέατρο στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεδομένου ότι το Θεατρικό Παιχνίδι είναι η κοίτη συνάντησης των καλλιτεχνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών θεμάτων στο σχολείο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε θεατρολόγους, ηθοποιούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την παιδευτική διάσταση του θεάτρου.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Μουσειοπαιδαγωγό του Ιδρύματος Ρία Μαρκουλάκη στα τηλέφωνα 2821056008 και 2821051555 (εσωτ 125).

 

Το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.
Προκήρυξη ΙΓ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" (σχολ. έτος 2014-2015).


Μετάβαση στο περιεχόμενο