Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

Με αφορμή την ανάκληση της απόσπασης του Προϊσταμένου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαος Παπαδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 “Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό αρχείο της χώρας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι γνωστά και χρονίζοντα: ανεπάρκεια χώρων, ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης, εξαιρετικά περιορισμένο προσωπικό. Τα τελευταία χρόνια ο προϊστάμενός του Κώστας Φουρναράκης έχει κερδίσει με το έργο του την εκτίμηση της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Σε μικρό διάστημα έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στη διαφύλαξη και ανάδειξη του αρχειακού πλούτου, καθιστώντας το Αρχείο έναν εξωστρεφή οργανισμό, με ποιοτικές εκδόσεις, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις κ.ά. Η ανάκληση της απόσπασής του στερεί το Ιστορικό Αρχείο από έναν άξιο προϊστάμενο και αναμφίβολα συντελεί στην περαιτέρω υποβάθμισή του.
Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία του Αρχείου. Στο ίδιο πνεύμα, κρίνουμε ατυχή κάθε ενέργεια αποψίλωσής του από τις πολύτιμες συλλογές του, όπως το αρχείο του Ρωσικού Προξενείου”.

 

Εκδήλωση - παρουσίαση της εκδοτικής σειράς "Ηγέτες": Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σεμινάριο από τον εισηγητή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα Λάκη Κουρετζή.


Μετάβαση στο περιεχόμενο