Συνέδριο “Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο σήμερα” (Αθήνα, 07-08.04.2022).

Συνέδριο “Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο σήμερα” (Αθήνα, 07-08.04.2022).

“Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο σήμερα” είναι ο τίτλος του συνεδρίου, που διοργανώνει στην Αθήνα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 5 μ.μ. στο κτίριο του Υπουργείου στο Μαρούσι (Α. Παπανδρέου 37) και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Παρασκευής. Η είσοδος στο Υπουργείο γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και στους χώρους του συνεδρίου με επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.
Οι εισηγήσεις αναδεικνύουν θεωρητικές και κοινωνικοπολιτικές όψεις των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ασχολούνται με ειδικότερα θέματα, όπως η μεταρρύθμιση του 1917 και οι μεταρρυθμίσεις στην πρακτική και την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και με τις ιδεολογικές διαστάσεις και την παρακαταθήκη των βενιζελικών μεταρρυθμίσεων.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Νικόλαος Παπαδάκης.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι το Civitel Attik και το Civitel Olympic.

Πρόγραμμα συνεδρίου

Πάμε Μουσείο; Το Ίδρυμα γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2022 (Χαλέπα, Μουρνιές, Θέρισο 18.04.2022).
Νέα παραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο YouTube. Σύντομα βίντεο δίνουν απαντήσεις για τον μεγάλο πολιτικό


Μετάβαση στο περιεχόμενο