Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες (Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση”, πρόσκληση 19): ημερίδα παρουσίασης του έργου.

Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες (Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση”, πρόσκληση 19): ημερίδα παρουσίασης του έργου.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα “Σταύρος Σ. Νιάρχος” του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” (Χαλέπα Χανίων), ημερίδα παρουσίασης του έργου “Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες: Προβολή της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου και της εποχής του στον παγκόσμιο ιστό μέσα από τεκμήρια της περιόδου και από εκπαιδευτικές και μουσειολογικές δράσεις”, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση, Πρόσκληση 19.
Ομιλητές ημερίδας: i) Αργυρώ Βατσάκη, Ιστορικός, Υπεύθυνη Ερευνητικών Προγραμμάτων Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, με θέμα “Παρουσίαση του έργου: Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες”, ii) Χριστούλα Πανταζοπούλου, Ιστορικός, Υπ. Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, με θέμα “Θεωρητικές προσεγγίσεις και εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην αξιοποίηση των ιστορικών αρχείων”, iii) Χαρά Αποστολάκη, Αρχειονόμος-Βιβλιοθηκονόμος Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, με θέμα “Η μουσειακή συλλογή της Οικίας-Μουσείου “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”” και iv) Ρία Μαρκουλάκη, Παιδαγωγός-Μουσειοπαιδαγωγός Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και Κώστας Ξυλάς, Προγραμματιστής, με θέμα “Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Παιχνίδι: Παιχνίδια ιστορίας στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου”.

Το έργο περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που στοχεύουν στην προβολή της ζωής, του έργου και της εποχής του Βενιζέλου μέσα από την τεκμηρίωση και προβολή αρχειακού υλικού της οικογένειας Βενιζέλου και δύο στενών συνεργατών του (Ιστορικά Αρχεία, Μουσείο Μπενάκη), καθώς και της μουσειακής συλλογής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και των προσωπικών αντικειμένων του Βενιζέλου (τα οποία βρίσκονται εντός της Οικίας-Μουσείο ‘Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος’), αλλά και μέσα από την προώθηση διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής.

Πρόσκληση-Πρόγραμμα

Προκήρυξη ΙΒ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου (σχολ. έτος 2013-2014).
Ψήφισμα του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" για την κοίμηση του Προέδρου του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.


Μετάβαση στο περιεχόμενο