Εντυπώσεις επισκεπτών και σχολείων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύσταση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας μερικές ενδεικτικές εγγραφές από τα βιβλία εντυπώσεων των επισκεπτών στην Οικία – Μουσείο της Χαλέπας. Λόγω έλλειψης χώρου υποχρεωθήκαμε να κάνουμε μία μικρή επιλογή καθώς οι εγγραφές συνολικά ξεπερνούν τις 20.000 και προέρχονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επισκέπτες κάθε ηλικίας, μαθητές και καθηγητές αποτυπώνουν με ξεχωριστό τρόπο τις εντυπώσεις τους από την Οικία – Μουσείο αλλά και τα συναισθήματα που τους δημιούργησε η περιήγησή τους.

Η Ιστορία ξαναζωντανεύει μέσα απ’ αυτό το μουσείο. Εξαιρετικά προσεγμένο, σε κάθε του λεπτομέρεια. Για να μην ξεχνάμε ποτέ και για να διδασκόμαστε για το παρόν και το μέλλον.

Επισκέπτης, 31/7/2020

Υπέροχο ταξίδι στη νεώτερη Ιστορία του τόπου μας με τον υπέροχο αυτό διαδραστικό τρόπο! Σίγουρα ο Βενιζέλος και η πορεία του θα μείνει στο μυαλό των μαθητών μας για πάντα!

Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς Ρεθύμνου, 2020

Ηγέτης ένας και μοναδικός στη σύγχρονη ιστορία – Καταπληκτική απόδοση της διαδρομής του.

Επισκέπτης από Λάρισα, 14/7/2020

Ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή και πλούσια ενημέρωση για τον μεγάλο μας ηγέτη Ελευθέριο Βενιζέλο. Ευχαριστούμε και πάλι γι’ αυτή την ευκαιρία που δώσατε σε μας και τα παιδιά μας να γνωρίσουμε όλοι ένα μέρος της ιστορίας μας. Η ιστορία ενός μεγάλου Έλληνα σε ένα σπίτι τεκμήριο για την παιδεία μας και την ανθρωπότητα. Αθάνατος!

2ο Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Κύπρου, 21/5/2019

Εξαιρετικές εντυπώσεις μετά από εξαιρετική ξενάγηση με την καλύτερη διάθεση! Ευχαριστούμε!

Η επίσκεψη μας στο μουσείο αυτό είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ελληνικό Λύκειο Ίμβρου Τουρκίας, 21/6/2019

Ήταν σήμερα μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς, τους Έλληνες της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης, να βρεθούμε στον χώρο της ζωής αυτού του μεγάλου πολιτικού της Ιστορίας μας. Σας ευχαριστούμε πολύ που διατηρείτε και φροντίζετε ένα τόσο σημαντικό ίχνος αυτού του σπουδαίου ανθρώπου.

Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης, 27/5/2019

Εξαιρετική οργάνωση και προβολή όλων των ιστορικών κειμηλίων και του υλικού που σχετίζεται με τον Ελευθέριο Βενιζέλο! Πολύ ευγενικοί και οι υπεύθυνοι! Φεύγουμε συγκινημένοι και γεμάτοι!

3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 17/4/2019

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Χανίων σας ευχαριστεί για τη θερμή υποδοχή, για τη φιλοξενία σε ένα Μουσείο Πρότυπο, με καλοδιατηρημένα αντικείμενα, σεβασμό στην ιστορία και στις ρίζες μας. Οι μαθητές μας κατανόησαν, είδαν, θαύμασαν, έμαθαν και έφυγαν ενθουσιασμένοι! Το προσωπικό σας μας ταξίδεψε στο χρόνο και μας έφερε πιο κοντά σε ανθρώπους – σύμβολα! Είμαστε τυχεροί που μένουμε στα Χανιά και είχαμε αυτή την εμπειρία. Ευχαριστούμε!

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Χανίων, 27/3/2018

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στη λειτουργία του μουσείου. Το μουσείο αποτελεί μια αναδρομή τόσο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας όσο και στην προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επισκέπτης από Αλεξανδρούπολη, 3/7/2018

Εκ μέρους του ΓΕΛ Αμυνταίου το μουσείο ήταν απίθανο. Αξέχαστο, μοναδικό συναίσθημα να βλέπουμε από κοντά αυτά που μαθαίνουμε στην ιστορία! Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε!

Γενικό Λύκειο Αμυνταίου Φλώρινας, 15/3/2018

Ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη ξενάγηση και τη θερμή φιλοξενία!

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!

Καλή δύναμη στην προσπάθεια για τη συντήρηση της Ελληνικής Ιστορίας!

Γενικό Λύκειο Σαμοθράκης, 17/3/2018

Συγχαρητήρια! Μια ζωντανή ιστορία ενός μεγάλου ανθρώπου και πολιτικού!

Γενικό Λύκειο Κάτω Ποροΐων Σερρών, 16/3/2018

Εξαιρετικό το Μουσείο και το ανθρώπινο δυναμικό του, μα κυρίως η μαγεία αυτού του ανθρώπου που καθηλώνει τη σκέψη και την ψυχή του επισκέπτη.

Επισκέπτης από Κομοτηνή, 8/2017

Μια μαγική διαδρομή! Γεμάτη «χρώματα» μιας άλλης εποχής, γεμάτη από την αύρα ενός ξεχωριστού άνδρα. Ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που άγγιξε την ευαίσθητη παιδική ψυχή με ιδιαίτερο τρόπο και σίγουρα πέρασε όμορφα και ουσιαστικά μηνύματα.

Μπράβο σας! Καλή δύναμη και καλή έμπνευση!

Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπίου Χανίων, 17/1/2018

Το 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω ευχαριστεί τους υπεύθυνους αυτού του ΜΟΥΣΕΙΟΥ για το μεράκι και τη φαντασία τους! Ευχόμαστε να ‘ναι τούτο το σπίτι τόπος περισυλλογής και δημιουργικότητας που θα συνδέει τα παιδιά μας με την Ιστορία του τόπου μας και των μεγάλων προσώπων του. Καλή συνέχεια!

4ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, 7/12/2017

Εξαιρετικό Μουσείο αξιώσεων. Κάθε Έλληνας πρέπει να το επισκεφθεί για να νιώσει πόσο δύσκολα διοικείται ο ελληνισμός. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος όμως ήταν Ηγέτης και κατόρθωσε να μας ιδρύσει και να μας αφήσει μια Ελληνική Πατρίδα για όλους τους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε μεγάλε μας και συνετέ Αρχηγέ μας. Με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και μεγάλης αγάπης.

Ομογενείς από Μελβούρνη Αυστραλίας, 5/7/2017

Χώρος ιδιαίτερης συγκίνησης για τον πολιτικό που διαμόρφωσε την ιστορική πορεία της χώρας μας. Χώρος χαράς και υπερηφάνειας. Εξαιρετική η δουλειά του Ιδρύματος! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Γενικό Λύκειο Τήνου, 3/4/2017

Επίσκεψη των μαθητών και των συνοδών καθηγητών εδώ, στην ιστορική οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Καταθέτουμε φόρο τιμής και μνήμης, διδαχτήκαμε από αυτή την επίσκεψη, γνωρίσαμε από κοντά τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα του μεγάλου ηγέτη.

Γυμνάσιο – Λυκειακές τάξεις Άρνισσας Έδεσσας, 27/3/2017

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ξαναζεί και φωτίζει με την ευρύτητα και πολυσχιδία του έργου και της ζωής του την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.

7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης, 23/3/2017

Η ιστορία της Γ’ Λυκείου ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των μαθητών. Εντυπωσιακά τα εκθέματα και οι χώροι του σπιτιού. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία σας!

3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, 21/3/2017

Εντυπωσιακό, ενδιαφέρον, πρωτοποριακό! Μια μοναδική, δυναμική παρουσία, μια φοβερή προσωπικότητα που θα μπορούσε να κάνει τη χώρα μας πολύ ισχυρή και κυρίαρχη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

6ο Γυμνάσιο Βόλου, 16/3/2017

Μια εποχή ξετυλίχθηκε μπροστά μας. Η Ιστορία ξαναζωντάνεψε. Ένας Πολιτικός και άνθρωπος που αγαπήθηκε και προκάλεσε μίση ταυτόχρονα. Η Ελλάδα σου οφείλει πολλά!

Σ’ ευχαριστούμε που μας φιλοξένησες για λίγη ώρα στο σπίτι σου!

Σ’ ευχαριστούμε που μπορέσαμε να μοιραστούμε ένα τόσο προσωπικό κομμάτι της ζωής σου! Είμαστε ευτυχείς!

1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας Λάρισας, 9/3/2017

Τρομερή εμπειρία! Απίστευτα εκθέματα! Ευγνώμων για την ευκαιρία που μας δόθηκε να δούμε αυτό το φανταστικό σπίτι Ευχαριστούμε για την ξενάγησή σας!

3ο Γενικό Λύκειο Δράμας, 2/3/2017

Ένα μουσείο απαράμιλλης ομορφιάς που μαγνητίζει τον επισκέπτη. Συγχαρητήρια στους ξεναγούς για την πληρέστατη παρουσίαση. Γυρνώντας στα δωμάτια ανακαλύπτουμε ένα μέρος της νεότερης ιστορίας μας και γνωρίζουμε καλύτερα μια προσωπικότητα η οποία σημάδεψε την ιστορία.

Γενικό Λύκειο Σύρου, 20/2/2017

Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη και κατατοπιστική ξενάγηση. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική επίσκεψη σ’ ένα καλοδιατηρημένο μουσείο, που μας έμαθε πολλά για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ηγέτη και πολιτικού του 20ου αιώνα.

Λύκειο Κιμώλου, 18/4/2016

Σας ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία και ξενάγηση σ’ έναν χώρο που αγγίζεις την ιστορία και την προσωπικότητα του μεγάλου ηγέτη. Θερμά συγχαρητήρια για το εξαίρετο έργο της ανάδειξης της οικίας.

«Αριστοτέλειο» Γενικό Λύκειο Ιερισσού Χαλκιδικής, 16/4/2016

Πολύ όμορφο το μουσείο, μας άρεσε πάρα πολύ! Ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε το μέρος όπου έζησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Ένα καλοσυντηρημένο και όμορφο μουσείο, το οποίο μας έδωσε πληροφορίες για τη ζωή και την οικογένεια του Βενιζέλου. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας!

Γενικό Λύκειο Λιμένα Θάσου, 29/3/2016

Κατά την επίσκεψή μας στο σπίτι που έζησε και έδρασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος νιώσαμε συγκίνηση, θαυμασμό, έκπληξη αντικρίζοντας αντικείμενα που σχετίζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με τον Έλληνα πολιτικό που διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα. Κι εμείς, όπως κάθε Έλληνας, χαιρόμαστε για την ύπαρξη αυτού του χώρου και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε για τη διατήρηση και τη βελτίωσή του.

Ιδιωτικό Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης, 1/3/2016

Όταν η ιστορία ζωντανεύει στα μάτια των μαθητών, τότε ας ελπίσουμε ότι ανά τα έτη θα μπορέσει η Ελλάδα να στηριχθεί στη νεολαία με πρότυπο τη μέγιστη μορφή του Εθνάρχη Βενιζέλου.

Γενικό Λύκειο Θέρμου Αιτ/νίας, 18/3/2016

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Κύθηρα & Κρήτη» επισκεφθήκαμε σήμερα το ιστορικό αυτό σπίτι. Οι εντυπώσεις μας υπήρξαν άριστες. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης σε μια τόσο δύσκολη εποχή είναι απαραίτητη. Συγχαρητήρια σ’ όσους φροντίζουν το μουσείο αυτό.

Γυμνάσιο Κυθήρων, 26/4/2012

Δέος και συγκίνηση με διακατέχει τώρα που βρίσκομαι στο σπίτι του μεγαλύτερου ηγέτη της Ελλάδας. Πάντα επίκαιρος, πάντα μέσα στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ειδικά σήμερα με την κρίση της εποχής μας. Ας ερχόσουν έστω για μια στιγμή…

Γυμνάσιο – Λύκειο Γενναδίου Ρόδου, 17/2/2012

Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί με τους μαθητές μου. Τα σέβη μου σε όλους τους ηγέτες της ιστορίας.

Λύκειο Ozel Μαρματά Κωνσταντινούπολης, 3/2/2012

Ήταν μια πολύ εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Σας ευχαριστούμε πολύ!

1ο ΕΠΑΛ Μύρινας Λήμνου, 10/4/2011

Ένας χώρος συγκλονιστικός. Ενώνει το παρελθόν με το μέλλον και φέρνει μπροστά μας την ιστορία. Ζωντανεύουν οι χώροι που έζησε και δημιούργησε αυτή η μεγάλη μορφή της Ελληνικής Ιστορίας!

4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου Αθηνών, 25/4/2010

Ευχαριστούμε πολύ για την κατατοπιστική ξενάγηση και την αναδρομή στη ζωή του μεγαλύτερου Έλληνα πολιτικού του 20ου αιώνα!

1ο Λύκειο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, 22/3/2010

Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο και μόνο από τη λήθη ή την παραχάραξή της ιστορικής αλήθειας. Η προσπάθειά σας αξίζει συγχαρητηρίων και συμβάλλει στην πραγματική γνώση της ιστορικής αλήθειας.

Επισκέπτης από Άη Στράτη, 9/9/2009

Το βάρος για τη συντήρηση, ανάδειξη και διαφύλαξη του ιστορικού πυρήνα του κυττάρου της δημιουργίας της Ελλάδας του 20ου αιώνα, είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Συγχαρητήρια, το σηκώνετε με τον καλύτερο τρόπο και τον απαιτούμενο σεβασμό. Καλή δύναμη για τη σπουδαία προσπάθεια. Με εκτίμηση και θαυμασμό!

Επισκέπτης από Πάτρα, 8/9/2009

Ήταν σίγουρο ότι το ταξίδι στα Χανιά θα περιλάμβανε μια στάση στο σπίτι ενός μεγάλου εθνάρχη και πολιτικού, όπως του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ένας χώρος στον οποίο εσωκλείονται πολλές αναμνήσεις, πολλές αναφορές σε μεγάλα ιστορικά γεγονότα που στιγμάτισαν τη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Πάνω απ’ όλα ήταν ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι μέσα στο χρόνο. Καλή συνέχεια!!!

Επισκέπτης από Καβάλα, 17/8/2009

Viomatika seminaria

Η λέξη συγχαρητήρια είναι πολύ μικρή για την προσφορά των ανθρώπων που συμμετέχουν στην προσπάθεια της διατήρησης και διάδοσης της μοναδικής ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επισκέπτης από Σύρο, 22/10/2008

Τιμή και δόξα σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Τιμή και δόξα για τον μεγάλο Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, για τη μεγάλη του προσφορά στην ιδέα της Ελευθερίας του Έθνους. Κάθε Έλληνας κι εγώ προσωπικά σας ευγνωμονούμε και κλίνουμε με σεβασμό το γόνυ μπροστά στην αθάνατη μορφή του.

Επισκέπτης από Λαμία, 10/2008

Με εντυπωσίασε πάρα πολύ το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου. Συγχαρητήρια που συντηρείται! Χάρηκα πάρα πολύ που το είδα. Συγκινήθηκα! Ευχαριστώ πολύ!

Επισκέπτης 11 ετών από Λέρο, 1/9/2008

Αμέτρητη συγκίνηση και δέος η επαφή με τους χώρους που έζησε ο Μεγάλος Άνδρας της Ελλάδας. Αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης για τους αγώνες και τις θυσίες του.

Επισκέπτης από Σιάτιστα Κοζάνης, 11/11/2007

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την άρτια ξενάγηση. Οι αναμνήσεις από την επίσκεψη αυτή είναι απερίγραπτες και εξαιρετικά δύσκολο ν’ αποτυπωθούν σε χαρτί και με μελάνι! Συνεχίστε κι εμπλουτίστε την ανεπανάληπτη αυτή ευκαιρία που δίνετε σε κάθε γης Έλληνα! Θερμά συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε!

Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Στροβόλου Κύπρου, 3/5/2007

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ξενάγηση. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!

Λύκειο Ιππείου Μυτιλήνης, 5/4/2006

Καταπληκτική η προσπάθεια του Ιδρύματος να συντηρήσει το σπίτι και να διαφυλάξει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας μας. Για μας τους Έλληνες της διασποράς η συμβολή και το πνεύμα του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι πηγή περηφάνειας και έμπνευσης. Εξαιρετική ξενάγηση.

Επισκέπτης από Χάλιφαξ Καναδά, 30/6/2004

Πάντα πιστή στη μνήμη σου μένει η Πατρίδα αιώνια και μπρος σε σένα θα περνούν με σεβασμό παντοτινά τα χρόνια! Προσκυνούμε τους χώρους που έζησες.

Επισκέπτης από Λευκάδα, 23/10/2001

Μετάβαση στο περιεχόμενο