Ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας για τη Συνθήκη της Λωζάννης και το Κυπριακό.

Ημερίδα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας για τη Συνθήκη της Λωζάννης και το Κυπριακό.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και η Εθνική Σχολή Εθνικής Αμύνης συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στην Αθήνα, ημερίδα για τη σημασία της Συνθήκης της Λωζάννης και για τους ιστορικούς σταθμούς στην πορεία του Κυπριακού.
Ομιλητές ήταν οι Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου, Άγγελος Συρίγος αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής ήταν ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, που απουσίαζε στο Ρέθυμνο για την κηδεία του αείμνηστου υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, καθώς και ο Διοικητής της Σχολής Αντιναύαρχος Διακόπουλος Αλέξανδρος ΠΝ.
Η ημερίδα απευθυνόταν στους σπουδαστές της Σχολής και έπειτα από την παρουσίαση των θεμάτων από τους ομιλητές, ακολούθησε διαλογική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι εκ των σπουδαστών.

Σημειώνεται ότι η ΣΕΘΑ αποτελεί το τελευταίο και υψηλότερο επίπεδο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικού προσωπικού ανώτερης βαθμίδας, καθώς και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, Λιμενικού Σώματος, Υπουργείων, δημοσίων οργανισμών και λοιπών φορέων, παρέχοντας υψηλού επιπέδου Ακαδημαϊκή Γνώση στον ευρύτερο τομέα των Στρατηγικών Σπουδών.

Εκδήλωση για την 99η επέτειο από τη Μάχη του Σκρα.
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την εισαγωγή της δημοτικής γλώσσας στα σχολεία.


Μετάβαση στο περιεχόμενο