Μία δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων.

Μία δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων.

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης απ’ όλη την Ελλάδα.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2016, 60 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” με τίτλο “Ελευθέριος Βενιζέλος: Από το πρόσωπο στην ιστορία, από την προσωπικότητα στο έργο” και εμψυχωτές τη Ρία Μαρκουλάκη, Μουσειοπαιδαγωγό του Ιδρύματος και τον Αριστόκριτο Τομαζινάκη, Δάσκαλο – Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους, βίωσαν, συνεργάστηκαν, εκφράστηκαν θεατρικά, συγκινήθηκαν, δημιούργησαν και προσέγγισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από την προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα του “2ου Θερινού Σχολείου” του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου & Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση του  Πανεπιστημίου Κρήτης με θέμα:  “Τ.Π.Ε. και Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο” (Κίσσαμος Χανίων, 29 Ιουνίου-6 Ιουλίου 2016), που σκοπό έχει την ανάδειξη της συνεργατικής  δημιουργικότητας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ως ένα από τα πλέον  σημαντικά εργαλεία που έχει ο σκεπτόμενος εκπαιδευτικός – πολίτης,  προκειμένου να ανταποκριθεί με κριτικό τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

     

 

Επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου.
Μαθητές και επισκέπτες "Πήγαν Μουσείο".


Μετάβαση στο περιεχόμενο