Μαθητές και επισκέπτες “Πήγαν Μουσείο”.

Μαθητές και επισκέπτες “Πήγαν Μουσείο”.

Η Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου γιόρτασε χθες τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με τουλάχιστον 500 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν στις σχεδιασμένες ειδικά για την ημέρα δράσεις του,  με τον τίτλο “Πάμε Μουσείο;”.

Η Α΄ τάξη του 14ου Δημοτικού Χανίων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μικρός που ήταν πολύ μεγάλος”. Παράλληλα, η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Βαμβακόπουλου και η ΣΤ΄ του 3ου Δημοτικού Ρεθύμνου παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ξενάγηση, ενώ η ΣΤ΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Χανίων γνώρισε το Μουσείο μέσα από παιχνίδι χαμένου θησαυρού και έπαιξε τα εκπαιδευτικά – διαδραστικά παιχνίδια στη σοφίτα.
Μαζί με τους μαθητές των σχολείων το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πλήθος επισκεπτών ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του Μουσείου, ενώ τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά στη σοφίτα με τα διαδραστικά – τεχνολογικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια: παζλ, αινίγματα ιστορίας, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου κ.α.
Το Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού “Ελευθέριος Βενιζέλος: Από το πρόσωπο στην ιστορία, από την προσωπικότητα στο έργο” με εμψυχωτές τον Αριστόκριτο Τομαζινάκη και τη Ρία Μαρκουλάκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών, δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα στους χώρους του Μουσείου, καθώς παιδιά και γονείς συνεργάστηκαν αρμονικά, εκφράστηκαν θεατρικά και συγκινήθηκαν, μαθαίνοντας και δημιουργώντας.

Μία δημιουργική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων.
Πάμε Μουσείο; Γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.


Μετάβαση στο περιεχόμενο