Πάμε Μουσείο; Γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Πάμε Μουσείο; Γιορτή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο, πραγματοποιώντας τις ακόλουθες δράσεις:

Πρωί:
•    Πέρα από το προγραμματισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί κανονικά το πρωί της Τετάρτης, το Μουσείο θα είναι ανοικτό στο κοινό για ξεναγήσεις και για παιχνίδι στη διαδραστική σοφίτα από τις 10.00 έως τις 14.00.

Απόγευμα:
•   18.00 – 19.30: Ελευθέριος Βενιζέλος: Από το πρόσωπο στην ιστορία, από την προσωπικότητα στο έργο. 
Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού με τη συμμετοχή γονέων (ενήλικων συνοδών) και παιδιών από 8 έως 12 ετών. Με ασκήσεις  και παιχνίδια, ατομικούς και ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς οι ενήλικες έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν με τα παιδιά, να προβληματιστούν, να μελετήσουν από κοινού και να αλληλοϋποστηριχτούν μαθησιακά σε θέματα ιστορίας.
Εμψύχωση: Ρία Μαρκουλάκη – Αριστόκριτος Τομαζινάκης
Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δήλωση συμμετοχής: 2821-0-56008 (Ρία Μαρκουλάκη – Χαρά Αποστολάκη)

•    19.30 – 21.00: Ξεναγήσεις στο Μουσείο.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ανακαινισμένη οικία Βενιζέλου, η οποία αποτελείται από τρεις ορόφους και έχει συνολικά 18 επισκέψιμα σημεία – σταθμούς στη μουσειακή της διαδρομή.

•    19.30 – 21.00: Διαδραστική σοφίτα
Διαδραστικά – τεχνολογικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια: πάζλ, αινίγματα ιστορίας, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, χρονοδιαγράμματα και παιχνίδια με τη σκιά περιμένουν τους επισκέπτες  στη σοφίτα του Μουσείου.

 

Μαθητές και επισκέπτες "Πήγαν Μουσείο".
Ο Πρόεδρος της Βουλής νέος Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο