Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ “Γνωρίζοντας την ιστορία μας: Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ “Γνωρίζοντας την ιστορία μας: Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Στη δύσκολη περίοδο που ζούμε όλοι τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, εκτός των άλλων δεν πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα μουσεία παραμένουν ακόμη κλειστά. Όμως το διαδίκτυο μας προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε.
Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα μοιράζεται το επόμενο διάστημα, μέσω της ιστοσελίδας του και των μέσων κοινωνικών δικτύωσης που διαθέτει, βίντεο και φωτογραφίες από εκδηλώσεις και δράσεις από την ίδρυσή του έως σήμερα, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, οπτικοακουστικές παραγωγές και ψηφιακές συλλογές κ.λπ. Μείνετε συντονισμένοι!

Ξεκινάμε με το ιστορικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ 100.3 «Γνωρίζοντας την ιστορία μας: Ελευθέριος Βενιζέλος» που παρουσιάζει την προσωπικότητα του μεγάλου πολιτικού άνδρα και το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο, μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο facebook (venizelosfoundation) και στο twitter (VenizelosMuseum), καθώς και στον σύνδεσμο http://podcast.skai.gr/series/eleytherios-venizelos

Έγκριτοι ιστορικοί καθηγητές πανεπιστημίων καθώς και ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στα Χανιά, ξεδιπλώνουν την προσωπικότητα του πολιτικού ηγέτη.
• Ο οραματιστής της Μεγάλης Ιδέας και της Μεγάλης Ελλάδας
• Ο Κυβερνήτης της Ελλάδας.
• Οι πολιτικές και διπλωματικές του ικανότητες.
• Οι απελευθερωτικοί πόλεμοι και ο Α΄ Παγκόσμιος
• Οι εκλογές του 1920, η ήττα και καταστροφή
• Ο θρίαμβος των αντιβενιζελικών
• Η εξορία στο Παρίσι
• Το τέλος του.

Συμμετέχουν οι Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χαράλαμπος Μελετιάδης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020. "Γίνε και εσύ Βενιζέλος για μια μέρα".
"90 χρόνια πριν. Χιλιάδες νεκροί από θανατηφόρες επιδημίες". Άρθρο του Νικόλαου Εμμ. Παπαδάκη (εφημ. Χανιώτικα νέα, Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο