Ανεπίσημο μνημόσυνο Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου χωρίς συμμετοχή κοινού (Ακρωτήρι Χανίων, 18.03.2020).

Ανεπίσημο μνημόσυνο Ελευθερίου & Σοφοκλή Βενιζέλου χωρίς συμμετοχή κοινού (Ακρωτήρι Χανίων, 18.03.2020).

Λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί φέτος το πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο. Σήμερα, 18 Μαρτίου, επέτειο του θανάτου του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τελέστηκε  τρισάγιο στους τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, χωρίς συμμετοχή κοινού, και ακολούθησε η συμβολική από κοινού κατάθεση ενός στεφάνου για κάθε τιμώμενο νεκρό από τον Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαο Καλογερή, τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη.

Εξάλλου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ανακοινώνει ότι αναβάλλεται η  απονομή των βραβείων του ετήσιου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή του πολιτικού μνημοσύνου των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

"90 χρόνια πριν. Χιλιάδες νεκροί από θανατηφόρες επιδημίες". Άρθρο του Νικόλαου Εμμ. Παπαδάκη (εφημ. Χανιώτικα νέα, Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020).
Αναστολή λειτουργίας των μουσείων του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα, τις Μουρνιές και το Θέρισο.


Μετάβαση στο περιεχόμενο