Αποτελέσματα ΙΑ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Αποτελέσματα ΙΑ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ανακοίνωση 1ου, 2ου και 3ου βραβείου.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στοχεύοντας στην ανάδειξη της προσωπικότητας, του έργου και της εποχής του Ελευθερίου Βενιζέλου προκήρυξε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 το ΙΑ΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με θέμα: “1913-2013: 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα”.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων όλης της χώρας, οι οποίοι κλήθηκαν να αναφερθούν στην ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.  Επίσης, ζητήθηκε να δουν την ένωση με τα μάτια των ποιητών της εποχής, να περιγράψουν τους τρόπους αναπαράστασης του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος, τη θεματολογία και τους συμβολισμούς που περιέχονται σε πέντε (5) ποιήματα των Κ. Παλαμά, Ελ. Βρέλλου, Ι. Πολέμη και Γ. Σουρή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού τα βραβεία απονέμονται στους μαθητές/τριες:
Α΄ βραβείο: Μαρία Ελένη Ρεϊζάκη, 6ο Γυμνάσιο Χανίων. Δοκίμιο.
Β΄ βραβείο: Λουκία Μαρία Σαραντή, Μουσικό Σχολείο Χίου. Δοκίμιο.
Γ΄ βραβείο: Λάμπρος Ραχιώτης, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Τρικάλων “Αθηνά”. Δοκίμιο.

Χορηγοί των μαθητικών βραβείων:
Α΄ βραβείο: Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του καπετάν Γιάννη Καλογερή.
Β΄ βραβείο: Εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”.
Γ΄ βραβείο: Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη.

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στα Xανιά στο Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης (κτίριο Διοικητικών & Επιστημονικών Υπηρεσιών Ιδρύματος).

*Χορηγοί των βραβείων από τον Β΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου (σχολικό έτος 2003-2004) μέχρι και τον Ι΄ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου (σχολικό έτος 2011-2012) ήταν ο Εμμανουήλ Εμμ. Μιχαηλάκης και  Δαμασκηνή Εμμ. Μιχαηλάκη, μεγάλοι ευεργέτες, εταίροι και χορηγοί του Ιδρύματος.

 

Ψήφισμα του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" για την κοίμηση του Προέδρου του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη.
Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα: βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.


Μετάβαση στο περιεχόμενο