“Ένας ειρηνικός επαναστάτης”: ταινία ντοκιμαντέρ για τον Ειρηναίο Γαλανάκη.

“Ένας ειρηνικός επαναστάτης”: ταινία ντοκιμαντέρ για τον Ειρηναίο Γαλανάκη.

Ταινία ντοκιμαντέρ, α΄ μετάδοση από τον ΟΤΕ ΤV (OTE History), Πέμπτη 7/7, στις 9 μ.μ.

  «Ειρηναίος Γαλανάκης, ένας ειρηνικός επαναστάτης» είναι ο τίτλος της ταινίας ντοκιμαντέρ  που θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή από τον ΟΤΕ ΤV (OTE History) απόψε, Πέμπτη 7/7, στις  9 μ.μ.  Ένα ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κουκουράκη, επιστημονικού συνεργάτη του Εθνικού Ιδρύματος  “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, και του καταξιωμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη.Η ζωή του  μεγάλου ιεράρχη, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου (1957-1971 και 1981-2005) και Γερμανίας (1972-  1980), που υπήρξε ο εμπνευστής και πρώτος πρόεδρος του Ιδρύματός μας, από τη γέννησή του σε ένα μικρό χωριό των Χανίων, το Νεροχώρι, μέχρι την εκδημία του το 2013 σε ηλικία 102 ετών. Μια σπουδαία διαδρομή πίστης, αγώνα και προσφοράς με ένα πρωτοποριακό κοινωνικό έργο που φώτισε τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αντιδικτατορική στάση του αοίδιμου ιεράρχη, καθώς και στον πρωτοφανή λαϊκό ξεσηκωμό για την επιστροφή του στη μητροπολιτική έδρα της Κισάμου το 1980.
Για τον Μητροπολίτη Ειρηναίο μιλούν, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δημοσιογράφος και στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο αείμνηστος δημοσιογράφος Βάσος Μαθιόπουλος, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος, ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς, καθώς και Κρητικοί που τον έζησαν από κοντά. Ο ίδιος ο Ειρηναίος αναπολεί με συγκίνηση τα νεανικά του χρόνια και θυμάται σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του.
Το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 50 λεπτών, είναι μια παραγωγή του Γιώργου Κουκουράκη και της Indigo View με συμπαραγωγό τον ΟΤΕ TV.
Μέσα στους επόμενους μήνες πρόκειται να προβληθεί, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στην πόλη των Χανίων.

 

Επίσκεψη του Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα στο Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".
Στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σταμάτης Κραουνάκης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο