Επίσκεψη του Αυστραλού Πρέσβη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα.

Επίσκεψη του Αυστραλού Πρέσβη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα.

Την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου 2021 ο Αυστραλός Πρέσβης στην Αθήνα Θανάσης Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαο Παπαδάκη. Ο κ. Παπαδάκης δώρισε στον Αυστραλό Πρέσβη την πρόσφατη συνέκδοση του Ιδρύματος και του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου: συνέχειες και ασυνέχειες.», ενώ ο Αυστραλός Πρέσβης προσέφερε στον κ. Παπαδάκη, για τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος την έκδοση της Αυστραλιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα «Mates and Allies. Φίλοι και Συμπολεμιστές. Φόρος τιμής στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Έλληνες στη Μάχη της Κρήτης».
Ο Πρέσβης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών αναφέροντας: «Με σεβασμό και αγάπη προσκυνώ στο σπίτι του Βενιζέλου. Μουσείο με τη μέγιστη αξία για το Ελληνικό κράτος και για την έννοια της Ελευθερίας. Θανάσης Σπύρου, Πρέσβης Αυστραλίας. 18 Μαΐου 2021.».

Επίσκεψη της γ.γρ. Σύγχρονου Πολιτισμού στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου (Χαλέπα).
Οικονομικά στοιχεία ετών 2020 & 2021 του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο