Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στα Χανιά.

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στα Χανιά.

Την Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα επισκέφθηκε χθες, 9 Νοεμβρίου, το πρωί, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη δυτική Κρήτη. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαο Παπαδάκη στους χώρους του μουσείου.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών όπου σημείωσε: “Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο σημαντικότερος πολιτικός της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας. Η παρακαταθήκη του στις επόμενες γενιές παραμένει ζωντανή μέσα από τη σπουδαία δουλειά του Ιδρύματος”.
Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον Γενικό Διευθυντή Νίκο Παπαδάκη. Θέλω καταρχάς να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου, του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. Ενός πολιτικού του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα”.

              

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής στα Χανιά.
Εκπαιδευτικά προγράμματα, σχολικό έτος 2016-2017.


Μετάβαση στο περιεχόμενο