Η Μακεδονία στηρίζει το έργο του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Η Μακεδονία στηρίζει το έργο του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνεδρίαση του Περιφερειακού Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαου Παπαδάκη, του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελευθέριου Τσουράκη, καθώς και μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος από τους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Καστοριάς, Κοζάνης, Ημαθίας, Πιερίας,  Πέλλας, Φλώρινας και Σερρών και τους Δήμους Ν. Καλλικράτειας και Αξιούπολης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε μία πολύ σημαντική προσφορά προς το Ίδρυμα και το Περιφερειακό Παράρτημα Μακεδονίας. Η Ελένη Γ. Δουλιανάκη, Παιδίατρος, Δημοτική Σύμβουλος Πανοράματος Θεσσαλονίκης, παραχώρησε, δωρεάν τη χρήση χώρου 120 τ.μ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα γραφεία Θεσσαλονίκης του Παραρτήματος.  Στην σχετική επιστολή της μάλιστα, η δωρήτρια αναφέρει ότι ως Κρητικιά και θαυμάστρια του έργου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συνεισφέρει με τη δωρεά αυτή στην προώθηση των σκοπών του Ιδρύματος, καθώς θεωρεί σημαντικό η χάραξη της εθνικής έρευνας για τη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου να έχει και ένα πολιτισμικό εφαλτήριο στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να διεκπεραιώνονται πανελλαδικά όλες οι λειτουργίες του δυναμικού, ευρωπαϊκού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος.  Η Ελένη Δουλιανάκη είναι μέλος της Παγκρητίου Αδελφότητας Μακεδονίας και με την προτροπή του Προέδρου της, Πέτρου Πετρακάκη, αποφάσισε να στηρίξει το έργο του Ιδρύματος.

Επιπλέον, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Δημήτριος Οικονόμου παραχώρησε ένα χώρο 100 τ.μ. στην Αξιούπολη. Η Δήμαρχος Αξιούπολης, Σόνια Συμεωνίδου, ενημέρωσε τον κ. Ν. Παπαδάκη ότι με δαπάνες του Δήμου θα τοποθετηθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, ώστε ο χώρος αυτός να αποτελέσει την έδρα του Περιφερειακού Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

 

Βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη σερβική γλώσσα.
Ευχαριστήρια επιστολή του Π. Σπάλα προς το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" με αφορμή τη βράβευση της κόρης του.


Μετάβαση στο περιεχόμενο