Μία σημαντική έκδοση για την ιστορική μάχη του Ατσιπόπουλου. 

Μία σημαντική έκδοση για την ιστορική μάχη του Ατσιπόπουλου. 

Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, στις 19: 30 το απόγευμα, στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε το εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιβλίο του Γεωργίου Εμμ. Περπιράκη «Η Επανάσταση του Θερίσου και η Μάχη του Ατσιποπούλου».
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ατσιποπούλου.
Στην παρουσίαση μίλησαν η Ελένη Γαρτζολάκη, φιλόλογος, με θέμα «Η Κρητική Πολιτεία και το Κίνημα του Θερίσου», ενώ το βιβλίο παρουσίασε, μέσα από δρώμενο «Η Επανάσταση του Θερίσου και η Μάχη του Ατσιποπούλου», η Αικατερίνη Γιαννούλη, φιλόλογος, με την ομάδα «Κρητικοί Επαναστάτες». Ακολούθησαν κρητικοί χοροί από το Λαογραφικό Όμιλο Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς».
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλέξανδρο Παπαλεξάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δέσποινα Αγγελιδάκη και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης. Ακολούθησε αντιφώνηση από τον συγγραφέα Γιώργο Περπιράκη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο ότι οι διαδικασίες ανέγερσης Μνημείου για τη Μάχη του Ατσιπόπουλου σύντομα θα ολοκληρωθούν.
Το βιβλίο διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους, ύστερα από την ευγενική χορηγία του Αντιστρατήγου ε.α. Νικ. Σαμψών.

Η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο της Χαλέπας.
Παρουσίαση του βιβλίου "Η Επανάσταση του Θερίσου και η Μάχη του Ατσιποπούλου" (Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου, 02.08.2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο