Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γλωσσοεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1917.

Συνέδριο για τα 100 χρόνια από την γλωσσοεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1917.

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, η Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛ.Ε.Ι.Ε.), το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) και το Ίδρυμα Γληνιύ συνδιοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης με τον τίτλο “Εκατό χρόνια από τη γλωσσο-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1917”.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να διαμορφώσει ένα πλαίσιο επιστημονικού διαλόγου που θα συζητήσει τα επιτεύγματα και τις αστοχίες της συγκεκριμένης γλωσσο-εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά και τις ασυνέχειες του μεταρρυθμιστικού φαινομένου στην ελληνική εκπαίδευση στο μακρό ιστορικό χρόνο της εκατονταετίας.
Φωτογραφίες και το βίντεο από τις εργασίες του συνεδρίου μπορείτε να εντοπίσετε στον ιστότοπό του και συγκεκριμένα στο http://100xroniameta.wixsite.com/100xroniameta/ergasies-synedrioy

Πρόγραμμα
Περιλήψεις εισηγήσεων
Αφίσα

Εκδήλωση για τη Μάχη του Σκρα.
Εκδήλωση για τη 99η επέτειο από τη μάχη του Σκρα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο