Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για τον Σταμάτη Αποστολάκη.

Το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” για τον Σταμάτη Αποστολάκη.

Το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με αφορμή την εκδημία του Σταμάτη Αποστολάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Σταμάτης Αποστολάκης ο σπουδαίος δάσκαλος, συγγραφέας και λαογράφος έφυγε από τη ζωή, αλλά το πλούσιο συγγραφικό του έργο θα μείνει ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Υπήρξε ένας άνθρωπος με ήθος, με ευγένεια, εξαιρετικός δάσκαλος και με βαθιά γνώση του λαϊκού πολιτισμού και ειδικά του κρητικού.
Ο Σταμάτης Αποστολάκης έγραψε πολύτιμα κείμενα που αφορούν τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ειδικά για τα ριζίτικα τραγούδια, που φανερώνουν τη στενή σχέση του μεγάλου Έλληνα πολιτικού με την κρητική παράδοση. Επίσης συνεργάστηκε στενά με το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» για την πραγματοποίηση σημαντικών εκδόσεων, συμβάλλοντας κι αυτός από την πλευρά του στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας του Κρητικού πολιτικού. Το Ίδρυμα θέλοντας να τον τιμήσει για τη μεγάλη του προσφορά τον αναγόρευσε σε εταίρο του. Η ζωή και το έργο του Σταμάτη Αποστολάκη θα μείνει στη μνήμη μας και θα αποτελεί πάντα παράδειγμα προς μίμηση.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικολαο η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» (13&14.01.2023).
«Από τις Σέβρες στη Λωζάννη»: ένα διεθνές συνέδριο σταθμός για το Μικρασιατικό ζήτημα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο