100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκδηλώσεις στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή του Ιδρύματος (5-6.11.2018).

100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εκδηλώσεις στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή του Ιδρύματος (5-6.11.2018).

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ολοκληρώθηκαν στο Βελιγράδι οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου υπό τον τίτλο” Ιστορική-συγκριτική ανάλυση των επιχειρήσεων στο Μακεδονικό μέτωπο 1916-1918″. Το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Άμυνα- Σχολή Εθνικής Άμυνας της Σερβίας, στους χώρους Λέσχης Φρουράς στο Βελιγράδι. (5-6 Νοεμβρίου του 2018)
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές από τη Σερβία και το εξωτερικό, ήταν και η εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στη Σερβία, δρ. Αλεξάνδρα Πέτσιναρ, η οποία παρουσίασε την ομιλία της υπό τον τίτλο “Στρατηγικές δυνατότητες και σκοποί της Ελλάδας υπό το πρίσμα της διπλωματίας των Μεγάλων Δυνάμεων στα Βαλκάνια και την Εγγύς Ανατολή”.
Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου, στους χώρους της Λέσχης Φρουράς στο Βελιγράδι, πραγματοποιήθηκε και η έκθεση υπό τον ίδιο τίτλο, για τη διοργάνωση της οποίας το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” έχει παραχωρήσει στη Σχολή Εθνικής Άμυνας της Σερβίας πολύτιμο φωτογραφικό υλικό.
Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας, παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στη Σερβία όπως και των στρατιωτικών ακολούθων των Συμμαχικών χωρών του Α` Παγκοσμίου πολέμου (Ελλάδας, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας, Ιταλίας και Σερβίας).

Ημερίδα για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συμβολή της Ελλάδας στη νίκη (Χανιά, 15.12.2018).
Το Ίδρυμα "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αυστραλία.


Μετάβαση στο περιεχόμενο