“Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974” (εκδήλωση μέσω ΥouΤube).

“Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974” (εκδήλωση μέσω ΥouΤube).

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» συνεχίζει να είναι κοντά σας με διαδικτυακές δράσεις για το διάστημα που δεν πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα μουσεία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.
Στο κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube  μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Τα ανοικτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από το 1974», που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στη Χαλέπα. Τρεις πολιτικοί με θητεία στο Υπουργείο Εξωτερικών συζήτησαν για τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις περιπέτειες του Κυπριακού ζητήματος, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την επόμενη μέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών κ.ά. Ομιλητές ήταν οι Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων ΝΔ, πρ. υπουργός (υπουργός Εξωτερικών 2006-2009), Νίκος Ξυδάκης, πρ. υπουργός, πρ. κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών 2015-2016) και Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κινήματος Αλλαγής, πρ. υπουργός (υφυπουργός Εξωτερικών 2002-2004). Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης.
Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=-Hl65kxve54&t=1445s)

Το Ίδρυμα, στην ιστοσελίδα του www.venizelosfoundation.gr και στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες από παλαιότερες εκδηλώσεις και δράσεις, οπτικοακουστικές παραγωγές, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ψηφιακές συλλογές κ.λπ.
Μείνετε συντονισμένοι!

"Η εξωτερική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου: Συνέχειες και ασυνέχειες μετά το 1936" (εκδήλωση μέσω YouTube).
Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020. "Γίνε και εσύ Βενιζέλος για μια μέρα".


Μετάβαση στο περιεχόμενο