Εκπαιδευτικό φυλλάδιο για οικογένειες με παιδιά 6-13 ετών. Ένα διαβατήριο για «ταξίδια στον χρόνο».

Εκπαιδευτικό φυλλάδιο για οικογένειες με παιδιά 6-13 ετών. Ένα διαβατήριο για «ταξίδια στον χρόνο».

Ένα διαβατήριο για… συναρπαστικά ταξίδια στον χρόνο περιμένει οικογένειες με παιδιά 6 έως 13 ετών στην είσοδο των τριών  μουσείων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
Τα μουσεία (Οικία Βενιζέλου στη Χαλέπα, το σπίτι που γεννήθηκε στις Μουρνιές και το Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου) συνδέονται δημιουργικά και η επίσκεψη σε αυτά γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία.
Σε κάθε μουσείο τα παιδιά, σε συνεργασία με τους ενήλικες που τα συνοδεύουν, προσεγγίζουν τα εκθέματα μέσα από πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και χρήση επαυξημένης πραγματικότητας, αξιοποιούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Τους αποκαλύπτεται ο κόσμος των μουσείων, ξεδιπλώνεται μπροστά τους η προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και απολαμβάνουν το ταξίδι τους στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Όταν ολοκληρώσουν το σύνολο των δραστηριοτήτων (σε μία ή περισσότερες επισκέψεις), οι αντίστοιχες σελίδες του διαβατηρίου σφραγίζονται στην είσοδο από τους ανθρώπους του μουσείου. Συγκεντρώνοντας το σύνολο των σφραγίδων και από τα τρία μουσεία, τους περιμένει ένα δώρο έκπληξη!
Με το διαβατήριο για ταξίδια στο χρόνο επισφραγίζεται ένα μαγευτικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στα Χανιά του Βενιζέλου!

Το διαβατήριο «Ταξίδια στον χρόνο» επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»: μουσική περιήγηση στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου
Ο νέος Διοικητής ΚΕΝΑΠ στο Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο