Διεθνείς προβολές του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία».

Διεθνείς προβολές του ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία».

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, το ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» ταξιδεύει σε πόλεις του εξωτερικού.
Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί τον Ιούνιο στη Λωζάννη της Ελβετίας, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Ελληνικό Προξενείο της Γενεύης και η Ελληνική Κοινότητα της Λωζάννης για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ομώνυμης Συνθήκης. Τον ίδιο μήνα προγραμματίζεται επίσης, η προβολή του στο 17ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Los Angeles. Μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιαστεί στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στην Μελβούρνη και της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Επιπλέον, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να προβληθεί τον Νοέμβριο στο Λονδίνο σε εκδήλωση για την επέτειο των 100 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης που συνδιοργανώνουν ο Αγγλοελληνικός Σύνδεσμος και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King’s College (Λονδίνο).
Προγραμματίζονται επίσης και άλλες προβολές σε πόλεις της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Το ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία», είναι μία συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων.

 

Συμμετοχή στη δράση «Ζωντανές Ψηφιακές Ξεναγήσεις» της Βιβλιοθήκης Αγροτικού Κ. Κράτησης Αγιάς.
Το νέο Δ.Σ. των Φίλων του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».


Μετάβαση στο περιεχόμενο