Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης (σχολ. έτος 2019-2020).

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης (σχολ. έτος 2019-2020).

Από τις 10 Οκτωβρίου 2019 το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» ξεκινάει την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιδίωξη είναι μία διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας, η οποία επιτυγχάνεται με την ενεργή διανοητική και συναισθηματική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στη διαδικασία της μάθησης.
Παράλληλα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στον χώρο της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) ημερίδες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε φοιτητές, οικογένειες και το ευρύ κοινό, καθώς και ξεναγήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε σχολικές ομάδες.
Ταξίδια στον χρόνο, βόλτες στην ιστορική γειτονιά της Χαλέπας, ιστορίες μυστηρίου, παραμύθια με τα συναισθήματα, παιχνίδια τέχνης και πολιτισμού στα χρόνια του Βενιζέλου, έρευνες μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική και βέβαια παιχνίδια στη διαδραστική σοφίτα του μουσείου περιμένουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους!

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα – εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος, τηλ. 28210 56008, 51556 (εσωτ. 125) από 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος: Ρία Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός.
Σημείωση: Η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 2 ευρώ το άτομο.

Εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικού έτους 2019-2020

Εκπαιδευτικές δράσεις

 

Εγκαίνια Μουσείου-Στρατηγείου Θερίσου από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη (Θέρισο, 05.10.2019).
Κλείνει η οικία γέννησης του Ελευθερίου Βενιζέλου στις Μουρνιές Χανίων λόγω εργασιών συντήρησης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο