Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά).

Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά).

Από τις 19 Οκτωβρίου 2020, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αρχίζει και πάλι την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ταξίδια στο χρόνο, βόλτες στην ιστορική γειτονιά της Χαλέπας, ιστορίες μυστηρίου, παραμύθια με τα συναισθήματα, παιχνίδια τέχνης και πολιτισμού στα χρόνια του Βενιζέλου, έρευνες μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική, περιμένουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους!
Το Μουσείο υποδέχεται ξανά το μαθητικό κοινό του έχοντας λάβει μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για τον COVID 19 που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.
Πιο συγκεκριμένα:
– Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα με υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μουσειοπαιδαγωγούς, τους μαθητές και τους συνοδούς καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
– Κατά την είσοδο στο Μουσείο καθώς και στην Σοφίτα / Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων και Τεχνολογίας θα γίνεται χρήση αντισηπτικού χεριών.
– Οι χώροι θα απολυμαίνονται και θα αερίζονται συχνά.

Για συμμετοχή παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα 28210 56008, 54011 (εσωτ. 125) από τις 9:00 έως τις 14:00.
Υπεύθυνη βιωματικών δράσεων: Ρία Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός.
Σημείωση: Η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος είναι 2 ευρώ το άτομο.

Εκπομπή στην Βουλή Τηλεόραση για τα 100 χρόνια της Συνθήκης των Σεβρών.
"Ο τουρκικός επεκτατισμός και τα σοβαρά λάθη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής". Γράφει ο Νικόλαος Παπαδάκης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο