Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης (σχολ. έτος 2018-19).

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης (σχολ. έτος 2018-19).

Από τις 10 Οκτωβρίου 2018, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αρχίζει και πάλι την εφαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α/Βάθμιας και Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιδίωξη είναι μία διαφορετική προσέγγιση της ιστορίας, η οποία επιτυγχάνεται με την ενεργή διανοητική και συναισθηματική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στη διαδικασία της μάθησης.
Παράλληλα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο χώρο του Μουσείου ημερίδες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε φοιτητές, οικογένειες και το ευρύ κοινό καθώς και ξεναγήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε σχολικές ομάδες.
Ετοιμαστείτε λοιπόν, για ταξίδι στο χρόνο, βόλτες στην ιστορική γειτονιά της Χαλέπας, την παρουσίαση της τέχνης και του πολιτισμού στα χρόνια του Βενιζέλου, την ανακάλυψη της προσωπικότητας και του έργου του μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσική, ιστορίες μυστηρίου, παραμύθια με τα συναισθήματα και βέβαια παιχνίδια στη διαδραστική σοφίτα του μουσείου!
Για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες παρακαλούμε επικοινωνήστε έγκαιρα με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος, στα τηλέφωνα 28210 56008, 54011 (εσωτ. 125) από 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Υπεύθυνη βιωματικών δράσεων: Ρία Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός.

Σημείωση: Η συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος είναι 2 ευρώ το άτομο.

Διαβάστε αναλυτικά τα προγράμματα 

 

Εκδήλωση για τον "Βενιζέλο" του Νίκου Παπαδάκη (Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου).
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στα Χανιά


Μετάβαση στο περιεχόμενο