Επισκέψεις στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επισκέψεις στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων ο ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ. των κατασκευαστικών εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ΘΟΛΟΣ Α.Ε., ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ Α.Ε., ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Α.Ε., ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Α.Ε. και ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Α.Ε., Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο οποίος έχει κατασκευάσει με ενεργό συμμετοχή μέχρι σήμερα εκατοντάδες έργα, όπως οικισμοί, κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους, μεγάλες γέφυρες και σήραγγες, αεροδρόμια και λιμάνια. Ο κος Εμφιετζόγλου ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαο Παπαδάκη σε όλους τους χώρους του Μουσείου, καθώς και στην αίθουσα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Σημαντική είναι η συμμετοχή του κ. Εμφιετζόγλου σε κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Έχει υιοθετήσει 24 παραμεθόρια χωριά βόρεια της Φλώρινας, έχει ιδρύσει και χρηματοδοτήσει πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, έχει συμβάλλει στην προβολή της Ελληνικής Παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην διαφύλαξη κειμηλίων του Αγίου Όρους και έχει βοηθήσει στην κοινωνική εξέλιξη και ανάπτυξη των Ρομά και των Πομάκων. Ειδικότερα για τους Πομάκους έχει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την καταγραφή της Πομακικής γλώσσας, με την έκδοση των παρακάτω: Ελληνοπομακικού λεξικού, Πομακικοελληνικού λεξικού, γραμματικής Πομακικής γλώσσας, αναγνωστικού Πομακικής γλώσσας.
Για την γενικότερη επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Abertay Dundee Σκοτίας, έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το χρυσό μετάλλιο, ως και από τους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως και Ιεροσολύμων, και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.
Το 2004 τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της Οδησσού, για την συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης.
Aνάλογη είναι και η υποστήριξη που προσφέρει στις Eθνικές Kοινότητες των Eλλήνων Σαρακατσάνων της περιοχής Σλίβεν της Βουλγαρίας και των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.
Το 2020 ίδρυσε το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ταμείον Ελληνικού Στόλου Αβέρωφ ΙΙ», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Ο κος Εμφιετζόγλου υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών αναφέροντας: «Με συγκίνηση και βαθειά περίσκεψη περιηγήθηκα στο Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου. Προηγουμένως στο Μνήμα του αναλογίσθηκα. Πόσο Μεγάλος και τόσο Ταπεινός. Πόσα μας χάρισε και πόσο τον πικράναμε».

Την Οικία – Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου επισκέφθηκαν επίσης την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου o Ταξίαρχος Franz Chapuis, Διευθυντής Αμυντικού Σχεδιασμού του Ανωτάτου Στρατηγείου Μετεξέλιξης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, (Allied Command Transformation / Staff Element Europe) και ο Αντισυνταγματάρχης Marc Moutron, Τμηματάρχης Αμυντικού Σχεδιασμού του Ανωτάτου Στρατηγείου Μετεξέλιξης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη συνοδευόμενοι από τον Σμήναρχο (Ι) Ευάγγελο Τζήκα, Διοικητή Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας.

Ολοήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (01.12.2021).
Ο Λοιμός των Αθηνών: Μια φονική επιδημία όπως την κατέγραψε ο Θουκυδίδης σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου (α΄ μετάδοση Σάββατο 27/11, ώρα 11:00)


Μετάβαση στο περιεχόμενο