Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 30.11 – 01.12.2018).

Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 30.11 – 01.12.2018).

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 30ής Νοεμβρίου 2018, με στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναγόρευση του Θεόδωρου Βενιάμη και της Οικογένειας Δημητρίου Γελασάκη σε μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, καθώς και την αναγόρευση σε εταίρους του Ιδρύματος των Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» και των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».
Η εκδήλωση θα κλείσει με το επετειακό δρώμενο “Οδοιπορικό στους τόπους και τις μνήμες” από την μουσικοθεατρική ομάδα passe-partout.
Σημειώνεται ότι της εκδήλωσης θα προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Βούτση.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι οποίες θα ξεκινήσουν, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 07:00 με Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, ενώ στις 11:00 θα τελεστεί η δοξολογία. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Δημαρχείο Χανίων.
Πρόσκληση

Το Ίδρυμα "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αυστραλία.
Μουσειοσκευή "Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων ...". Δανεισμός σε σχολεία Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο