Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας & Πρόεδρος της Βουλής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 30.11-01.12.2019).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας & Πρόεδρος της Βουλής στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 30.11-01.12.2019).

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:30, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Θα προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Τασούλα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνο Τασούλα, αναγόρευση του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση σε μεγάλο ευεργέτη του Ιδρύματος, καθώς και αναγόρευση σε εταίρους του Ιδρύματος των Κωνσταντίνου Γύπαρη, Θεόδωρου Μπασιά και Ειρήνης Παναγιωτάκη. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το επετειακό δρώμενο “Για την Ένωση», σε σκηνοθεσία του Χρήστου Ραχιώτη. Ερμηνεύουν οι Χρήστος Ραχιώτης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, εμψυχωτής, Νίκος Σωτηρόπουλος, μουσικός και Νεκτάριος Ξανθουδάκης, εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο του του δρώμενου θα προβληθεί σπάνιο κινηματογραφικό ντοκουμέντο για την επεισοδιακή απόπειρα των Κρητών Βουλευτών να εισέλθουν στην Ελληνική Βουλή τον Μάιο του 1912.

Εξάλλου, την επόμενη ημέρα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”. Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, με τη συμμετοχή τμήματος της Προεδρικής Φρουράς, και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Θα ακολουθήσει διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από αεροσκάφος F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης. Επίσης, θα καταπλεύσει στο χώρο του λιμανιού φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Εκδήλωση 30.11.2019
Εκδήλωση 01.12.2019

 

Προκήρυξη ΙΗ΄ πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δοκιμίου (σχολικό έτος 2019-2020).
Μουσειοσκευή "Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων ... Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος": δανεισμός σε σχολεία Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο