Ημερίδα με θέμα “Ελευθέριος Βενιζέλος: Υγεία και Πρόνοια” (Χανιά, 18.01.2008)

Ημερίδα με θέμα “Ελευθέριος Βενιζέλος: Υγεία και Πρόνοια” (Χανιά, 18.01.2008)

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποίησε το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στο κτήριο των Διοικητικών & Επιστημονικών Υπηρεσιών του (Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, Χαλέπα) την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.
Η εκδήλωση αποτελούσε συνέχεια του Συνεδρίου με θέμα “Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πολιτική: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του” που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στην Αθήνα.
Ομιλητές ήταν οι: Εμμανουήλ Παπαδάκης, Ιατρός, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων, με θέμα “Η συμβολή του Ελευθερίου Βενιζέλου στην εξέλιξη της Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής στην Ελλάδα” και Γιάννης Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, με θέμα “Οι πολιτικές Υγείας και Ασφάλισης στην Ελλάδα στην περίοδο του Μεσοπολέμου υπό τη διακυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου”.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που είχε ιδρυθεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, σε εταίρο του Ιδρύματος, και την αντιφώνηση του Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νικόλαου Βακάλη.

Ημερίδα για τους Βαλκανικούς Πολέμους (Θεσσαλονίκη, 23.05.2012)
Ημερίδα "Ελευθέριος Βενιζέλος" (Αθήνα, 07.02.2012)


Μετάβαση στο περιεχόμενο