Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας

Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας

Στη σοφίτα της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) λειτουργεί η Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό χώρο -δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-, οι μαθητές όλων των τάξεων μαθαίνουν διασκεδάζοντας μέσα από παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα παιχνίδια τεχνολογίας.

Με θέμα τη νεότερη ελληνική ιστορία, τα παιχνίδια της σοφίτας συμβάλλουν στην ανάπτυξη των παιδιών προκαλώντας την περιέργειά τους και δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη γνώση, δημιουργώντας ταυτόχρονα ποικίλες και κατάλληλες για την ηλικία τους καταστάσεις εξερεύνησης.

Κάθε παιχνίδι έχει μία σαφή ταυτότητα, με τους δικούς του γνωστικούς στόχους, τη δική του ατμόσφαιρα, φως, χρώματα και ήχους, και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει τη διαισθητική και άμεση αφομοίωση της πληροφορίας. Παζλ, αινίγματα ιστορίας, πρόσωπα από την εποχή του Βενιζέλου, παραμύθια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, χρονοδιαγράμματα και παιχνίδια με τη σκιά περιμένουν τους ήρωες της διαδραστικής περιπέτειας, τα παιδιά, στη σοφίτα του Μουσείου.

Οικογενειακές δράσεις
Βραβεία - Υποτροφίες


Μετάβαση στο περιεχόμενο