Νέος πρόεδρος στο Παράρτημα του Ιδρύματος στις Η.Π.Α. ο Νίκος Καστρινάκης.

Νέος πρόεδρος στο Παράρτημα του Ιδρύματος στις Η.Π.Α. ο Νίκος Καστρινάκης.

Το Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στις Η.Π.Α. ανακοίνωσε την ανανέωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου για 6 χρόνια.
Στο πλαίσιο των εκλογών, ανακοινώθηκε ότι νέος πρόεδρος του Παραρτήματος εξελέγη ο Νίκος Καστρινάκης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ιωάννης Μανουκαράκης (John Manos) δήλωσε «Συγχαίρουμε τον κ. Καστρινάκη και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του. Έχει στενές σχέσεις με την διοίκηση του μητρικού Ιδρύματος στα Χανιά αλλά και με τα μέλη του Δ.Σ. στις ΗΠΑ και θα πράξει το καλύτερο για το Venizelos Foundation USA», ενώ ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει αρκετές ιδέες και σχέδια για τα επόμενα χρόνια και τόνισε: «Είναι πραγματικά τιμή για μένα να υπηρετήσω το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στα Χανιά και στις ΗΠΑ. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Διοικητικό Συμβούλιο των ΗΠΑ και το μητρικό  Ίδρυμα στα Χανιά για να αναπτύξουμε περαιτέρω τα στερεά θεμέλια που ήδη έχουμε».
Ήδη προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα αρκετές δράσεις από το Παράρτημα:
– Τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Γιάννη Κοκολάκη στην Τάμπα (Φλόριντα), 10 Μαρτίου 2024
– Μνημόσυνο Ελευθερίου Βενιζέλου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στο Μανχάταν (Νέα Υόρκη) που χτίστηκε προς τιμήν του μεγάλου πολιτικού και στον οποίο είναι επίσης τοποθετημένη η προτομή του πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, 17 Μαρτίου 2024
– Παρουσιάσεις για τη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου σε μαθητές, στην αγγλική γλώσσα
– Συντήρηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου, που βρίσκεται στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον DC.

Ο Νίκος Καστρινάκης, νέος πρόεδρος του Παραρτήματος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Προγραμματισμό και Ανάλυση στην Αθήνα, Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων στο CUNY σε προπτυχιακές σπουδές και Διοίκηση Μηχανικών στο CW Post LIU σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Νέα Υόρκη. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ζει και εργάζεται, μέχρι και σήμερα, στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Έχει εμπνευστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, την ζωή και το έργο του οποίου έχει μελετήσει ενδελεχώς, ενώ έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και στην Αμερική για τον μεγάλο πολιτικό. Ήταν μέλος της επιτροπής για την ανεύρεση και αγορά της ιστορικής Packard που εκτίθεται σήμερα στην Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, ενώ πρωτοστάτησε για την συλλογή χορηγιών προκειμένου να εκδοθεί η δίτομη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στα αγγλικά. Πάντοτε αρωγός στο έργο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» έχει αναγορευθεί εταίρος του. Είναι ενεργό μέλος της Ομογένειας. Έχει υπηρετήσει πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου «Ερμής» του York College, προεδρεύων συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης και για πάνω από δέκα χρόνια, στην Επιτροπή Παρέλασης που διοργανώνει την Εθνική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Έχει υπηρετήσει την Παγκρητική Ένωση Αμερικής σε διάφορες επιτροπές και από το 2021 κατέχει την θέση του γενικού επόπτη.

Εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου (Θέρισο, 09.03.2024).
Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Αντρέας Κιντλ επισκέφτηκε την Οικία-Μουσείο Βενιζέλου.


Μετάβαση στο περιεχόμενο