Μνήμη ηρωικού ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωάννη Κουρομιχελάκη. Παρουσίαση βιβλίου από τον Γ. Μπαμπινιώτη (Νίππος Αποκορώνου, 21.08.2022)

Μνήμη ηρωικού ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωάννη Κουρομιχελάκη. Παρουσίαση βιβλίου από τον Γ. Μπαμπινιώτη (Νίππος Αποκορώνου, 21.08.2022)

  Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Νίππος Αποκορώνου η παρουσίαση του βιβλίου «Filius Patriae: Ανθυπολοχαγός Ιωάννης Κουρομιχελάκης», του Αναστασίου Μ. Τάμη. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Αποκορώνου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρ. Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής θα είναι ο Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος, Λογοτέχνης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου, Νικόλαος Παπαδάκης – Παπαδής, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής – Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Αντιφώνηση θα γίνει από το συγγραφέα Αναστάσιο Τάμη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Διευθυντή Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικών Ερευνών, ενώ ευχαριστίες εκ μέρους της οικογένειας του Ιωάννη Κουρομιχελάκη θα απευθύνει η Χριστίνα Κοτσιφάκη – Σαρρή.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική από τους Ανδρέα Λιλικάκη (λύρα), Παντελή Κρασαδάκη (λαούτο) και Μιχάλη Φράρο (λαούτο)

Ο τόμος εκδόθηκε, σε ελληνικά και αγγλικά, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του ηρωικού  Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωάννη Κουρομιχελάκη, που έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος, στις 25 Αυγούστου 1921 στο Καλέ Γκρότο, αλλά και των χιλιάδων Ελλήνων που έπεσαν στη Μικρά Ασία. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, την 21η Αυγούστου, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πρόσκληση

Σε Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία. Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".
Ντόπιοι και Ομογενείς Κρήτες τιμήθηκαν για την προσφορά τους από το Ίδρυμα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο