Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (Μουρνιές Χανίων, 28.08.2020).

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών (Μουρνιές Χανίων, 28.08.2020).

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στις Μουρνιές Χανίων (Περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Η ισχυρή Ελλάδα της Συνθήκης των Σεβρών. 100 χρόνια από την υπογραφή της». Θα μιλήσουν οι Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ευάγγελος Αποστολάκης, επ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τ. Υπουργός Άμυνας, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.
Τέλος, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Γεώργιο Παπαδάκη, Επισμηναγό της 115 Π.Μ., για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά (1η Δεκεμβρίου 2019) για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Πρόσκληση

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από την εκδήλωση.

Αναβολή της εκδήλωσης στις Μουρνιές για τη Συνθήκη των Σεβρών.
Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΝ στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα.


Μετάβαση στο περιεχόμενο