Παρουσίαση της Βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ηράκλειο, 04.05.2018.

Παρουσίαση της Βιογραφίας του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ηράκλειο, 04.05.2018.

Η βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης», που συνέγραψε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), παρουσιάζεται την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στις 8 μ.μ., στην Αίθουσα Μανόλης Καρέλλης (πρώην Ανδρόγεω) στο Ηράκλειο.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν Ανδρέας Νανάκης, Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης και Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης. Θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τους Σταύρο Αρναουτάκη, Περιφερειάρχη Κρήτης,  Βασίλη Λαμπρινό, Δήμαρχο Ηρακλείου και  Άρη Ροζάκη, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Βιτώρος, ενώ αντιφώνηση θα κάνει ο συγγραφέας.

Πρόσκληση

Η δίτομη έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τις εκδόσεις της Εστίας. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του, από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι τον θάνατό του στο Παρίσι (1936) και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της. Στις 1.160 σελίδες του έργου, που περιλαμβάνει σπάνιο εικονογραφικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος, τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής σκηνής διαπλέκονται με τα διεθνή, τις προσωπικές στιγμές του ηγέτη, τις ιδεολογικές του ανησυχίες, τα πνευματικά του ενδιαφέροντα. Μια ζωή συναρπαστική και ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα.

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη. Χανιά, 05.05.2018
Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη μάχη του Σκρα. Πολύκαστρο 28.04 και Σκρα 11.05 &13.05.2018.


Μετάβαση στο περιεχόμενο