Ταινία μικρού μήκους για τον Ελευθέριο Βενιζέλο με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Ταινία μικρού μήκους για τον Ελευθέριο Βενιζέλο με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Με αφορμή την επέτειο των 85 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 18 Μαρτίου 1936, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» πρόκειται να δημιουργήσει μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, με πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό.
Η ταινία επικεντρώνεται στις τελευταίες μέρες της ζωής του μεγάλου πολιτικού και γυρίζεται αυτές τις μέρες σε αυθεντικούς χώρους στα Χανιά (οικία Βενιζέλου στη Χαλέπα, Ακρωτήρι κ.λπ.). Είναι βασισμένη στη βιογραφία «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης» του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Νικόλαου Παπαδάκη (Παπαδή), η οποία κυκλοφόρησε το 2017 από το Ίδρυμα και τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Βιβλιοπωλείον της Εστίας και το 2020 από το Ίδρυμα και την εφημερίδα «Η Καθημερινή», γνωρίζοντας εξαιρετικά μεγάλη απήχηση.
Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Θεολόγη και παίζουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Μιχάλης Αεράκης και Αναστασία Γκολέμα.

Δήλωση του γενικού δ/ντή του Ιδρύματος Ν. Παπαδάκη σχετικά με την επανατοποθέτηση του αγάλματος του πρίγκιπα Γεωργίου.
Πρόσκληση Συμβούλου υποστήριξης για υποβολή φακέλου πρότασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 118 (Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 3589) του ΕΠΑνΕΚ


Μετάβαση στο περιεχόμενο