Βιωματικό σεμινάριο για τη μουσειοσκευή σε εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη.

Βιωματικό σεμινάριο για τη μουσειοσκευή σε εκπαιδευτικούς στη Θεσσαλονίκη.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τη μουσειοσκευή «Μετά φιλικοτάτων αισθημάτων… Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Παράρτημα Μακεδονίας του Ιδρύματος και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης και φιλοξενήθηκε στους χώρους του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.
Το περιεχόμενο της μουσειοσκευής παρουσιάστηκε σε 30 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο από μέλη της ομάδας σχεδιασμού της μουσειοσκευής, Ρία Μαρκουλάκη μουσειοπαιδαγωγό, υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων του Ιδρύματος, Χαρά Ανδρεάδου σχολική σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κώστα Μανωλάκη εκπαιδευτικό.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κώστας Νικολάκαρος, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Βαϊτσίδης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρουμπίδης. Επίσης παρευρέθηκαν και τα μέλη του Παραρτήματος Αντώνης Δερματάς, Μιχάλης Αρκούδας και Κωνσταντίνος Χαϊδούτης.
Η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν  εντυπωσιακή και η εφαρμογή του περιεχομένου της μουσειοσκευής κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος του σεμιναρίου. Σύντομα η μουσειοσκευή θα αρχίσει να διδάσκεται στα σχολεία της Θεσσαλονίκης με τη φροντίδα των καθηγητών που εκπαιδεύτηκαν.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στα Πομακοχώρια. Μαθήματα ιστορίας.
Εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου (Θέρισο, 09.03.2024).


Μετάβαση στο περιεχόμενο