Βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη σερβική γλώσσα.

Βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στη σερβική γλώσσα.

Κυκλοφόρησε στη Σερβία, από τις εκδόσεις “Zavod za udzbenike” του Βελιγραδίου, το βιβλίο “Ελευθέριος Βενιζέλος. Ελλάδα, Βαλκάνια, Ευρώπη”. Πρόκειται για τη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου, μεταφρασμένη στα Σερβικά, με συγγραφέα το Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, Νικόλαο Παπαδάκη (Papadakis Nikolaos Emm., Eleftherios K. Venizelos: A biography, National Research Foundation “Eleftherios K. Venizelos”, Chania 2006).
Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Ιδρύματος.
Ήδη, η έκδοση παρουσιάστηκε ανεπίσημα στην έκθεση βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκτενή αναφορά στο βιβλίο έκανε η μεγαλύτερη εφημερίδα της Σερβίας “Πολίτικα” («Политика») τονίζοντας ότι αποτελεί  μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες εκδόσεις. Η ίδια εφημερίδα γράφει ότι ο Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος πολιτικός, ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές υπήρξε συνήγορος της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Βελιγράδι, μέσα στο 2010, από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία και τον εκδοτικό οίκο “Zavod za udzbenike”, ο οποίος είναι κρατικός οργανισμός και έχει στενή σχέση με το Υπουργείο Παιδείας της Σερβίας.

Έκδοση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στη ρουμάνικη γλώσσα [Constantin Jordan, Venizelos şi Românii].
Η Μακεδονία στηρίζει το έργο του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".


Μετάβαση στο περιεχόμενο