Δήλωση του Νικολάου Παπαδάκη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δήλωση του Νικολάου Παπαδάκη για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας της χώρας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων το 1946 σε ηλικία 28 ετών και υπήρξε ο κοινοβουλευτικός άνδρας με τις περισσότερες θητείες στην ιστορία της Βουλής των Ελλήνων, υπηρετώντας με πάθος τον κοινοβουλευτισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ανέλαβε πολύ νέος υπουργικά καθήκοντα, διετέλεσε επί σχεδόν μία δεκαετία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επί τριάμισι χρόνια πρωθυπουργός. Με αταλάντευτες θέσεις για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Σε εποχές δύσκολες για τον τόπο, έδωσε το δυναμικό του παρών στην εθνική αντίσταση. Συνελήφθη την 21η Απριλίου 1967 και αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό όπου ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση.
Χάρη στους στενούς συγγενικούς δεσμούς του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και από τους δύο γονείς του, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει σε μικρή ηλικία και να εμπνευστεί από τα φιλελεύθερα ιδεώδη και τις παρακαταθήκες του μεγάλου πολιτικού.
Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», παρακολουθούσε πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο του.
Εκ μέρους του Ιδρύματος, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οριστική και αμετάκλητη η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα: συνέντευξη του Ν. Παπαδάκη.
Πάμε Μουσείο;


Μετάβαση στο περιεχόμενο