Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου.

Επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” και αφού ξεναγήθηκε στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
“Είμαι ευτυχής που είχα την τιμή να περιηγηθώ εδώ, σε αυτό το ιστορικό κτήριο, με τις μνήμες, με τα εντυπωσιακά από κάθε άποψη εκθέματα μίας ιστορικής, μίας καταπληκτικής θα’ λεγε κανείς διαδρομής, που σφράγισε την ιστορία του τόπου μας και που τώρα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τη δουλειά του Ιδρύματος. Σημείωσα και μέσα, στο σχετικό βιβλίο, ότι, πέραν από όλα τα άλλα πολύ εντυπωσιακά πραγματικά που είμαι σίγουρος ότι και στους ξένους επισκέπτες θα δίνουν την εικόνα της διαδρομής και του Βενιζέλου αλλά και της  χώρας μας, του λαού μας, σημείωσα και την ύπαρξη και την προβολή των αντιφάσεων αυτής της ιστορικής διαδρομής, που χαρακτηρίζουν όλο το είναι και τη διαδρομή του ελληνισμού. Δηλαδή τις πέτρες των αναθεμάτων, που συνυπήρχαν και εξέφραζαν ταυτόχρονα τους θριάμβους και την εξαιρετική διαδρομή αυτού του άνδρα, του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όλη αυτή η συνύπαρξη, αυτές οι αντιφάσεις έφεραν στην επιφάνεια και φέρνουν και τώρα τον πόθο για ελευθερία και ανεξαρτησία του λαού μας, που κατά καιρούς και κατεξοχήν ο Ελευθέριος Βενιζέλος εξέφρασε για την εποχή του.  Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς και εκ μέρους της Βουλής το Ίδρυμα για τη δουλειά που κάνει, διότι έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τα νέα παιδιά, που είδαμε εδώ να περιηγούνται, να έρχονται σε επαφή, σε επικοινωνία με αυτή τη συλλογική μνήμη για την οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι”.  
Ο κ. Βούτσης, με την ιδιότητα του επίτιμου προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2015, και στη συνέχεια θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση για την 102η επέτειο της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής στο Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος K. Βενιζέλος".
Η ανακαινισμένη Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου υποδέχεται τη σχολική χρονιά.


Μετάβαση στο περιεχόμενο