Ολοήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (01.12.2021).

Ολοήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (01.12.2021).

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 19:00, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στη Χαλέπα εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την (διαδικτυακή) προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Τασούλα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από την έκδοση του Ιδρύματος «Το ημερολόγιο του Μανούσου» της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Τα αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας και η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη.
Για τη σημασία της επετείου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γεώργιος Μαρινάκης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικής διάκρισης στην 115 Πτέρυγα Μάχης για την καθοριστική συμβολή της στην άμυνα της χώρας και στον Επισμηναγό (Ι) Γεώργιο Παπαδάκη για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις της επετείου την 1η Δεκεμβρίου 2019, στα Χανιά, καθώς και επίδοση αναμνηστικής φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του 2019 προς το Ίδρυμα, από τον Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

*Οι προσκεκλημένοι είναι απαραίτητο, κατά την είσοδό τους στο χώρο, να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).

Το πρωί της ίδιας ημέρας, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν Θεία Λειτουργία – Μνημόσυνο (07:30) και Επίσημη Δοξολογία (11:00), θα ακολουθήσει πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Κατά την έπαρση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στον χώρο του λιμανιού.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης.

Προκήρυξη 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου (σχολ. έτος 2021-22).
Επισκέψεις στην Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου.


Μετάβαση στο περιεχόμενο