Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής στα Χανιά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής στα Χανιά.

Για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, Χανιά 1η Δεκεμβρίου 2016.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης θα παραστούν στις εκδηλώσεις για την 103η επέτειο από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το πρωί 1η Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο που θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, θα ακολουθήσει η δοξολογία στις 11:00, η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά και η έπαρση της σημαίας. Οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με την πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης (12:15) και στο Δημαρχείο Χανίων (12:45).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής και Προέδρου του Ιδρύματος.

Στις 19:00 (πέρας προσέλευσης 18:45) θα πραγματοποιηθεί, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, η τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νικόλαο Παπαδάκη, παραστασιακό δρώμενο της νέας μουσειοσκευής του Ιδρύματος από μαθητές σε επιμέλεια της Μουσειοπαιδαγωγού του Ρίας Μαρκουλάκη και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Ιδρύματος Νίκο Βούτση. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου σε επίτιμο Πρόεδρο και Εταίρο του Ιδρύματος και απονομή του τίτλου από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και Πρόεδρο της Βουλής Κύριο Νίκο Βούτση και αντιφώνηση από τον τιμώμενο.

Πρόσκληση-Πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδεχόμενος πρόσκληση του Μουσείου Τυπογραφίας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του.

Ακαδημία Πολιτικών & Διπλωματικών Σπουδών.
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στα Χανιά.


Μετάβαση στο περιεχόμενο