Στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικολαο η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» (13&14.01.2023).

Στο Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικολαο η προβολή του ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» (13&14.01.2023).

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ – συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, αγώνας για τη Μικρά Ασία» συνεχίζει τις προβολές του στην Κρήτη. Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 20:00, θα παρουσιαστεί στο «Σπίτι Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο, σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και η Long Run Productions, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 19:00, στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η προβολή του στη Θεσσαλονίκη και σε σχολεία της Ελλάδας.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας 1913-1923 ξεκινώντας με τον απόηχο των βαλκανικών πολέμων και καταλήγοντας στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης.
Η ιστορία ξετυλίγεται με ροή και συνέχεια, δίνοντας στον θεατή μια ξεκάθαρη, επιτέλους, εικόνα της περιόδου, ενώ αναδεικνύει με εμπεριστατωμένο τρόπο τα κίνητρα που ώθησαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον αγώνα για τη Μικρά Ασία.

Ρέθυμνο, 13.01.2023 – Πρόσκληση 
Άγιος Νικόλαος, 14.01.2023 – Πρόσκληση

Ελευθέριος Βενιζέλος | Η νέα όπερα του Δημήτρη Μαραμή στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Ηράκλειο, 3 & 4.02.2023).
Το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" για τον Σταμάτη Αποστολάκη.


Μετάβαση στο περιεχόμενο