Αφιέρωμα στα Χανιά από την εκπομπή της ΕΡΤ1 “Η ζωή αλλιώς”. Γυρίσματα και στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα.

Αφιέρωμα στα Χανιά από την εκπομπή της ΕΡΤ1 “Η ζωή αλλιώς”. Γυρίσματα και στην Οικία-Μουσείο Βενιζέλου στη Χαλέπα.

Η εκπομπή «Η ζωή αλλιώς», που προβάλλεται από την ΕΡΤ1, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα  για γυρίσματα στην πόλη των Χανίων, για ένα αφιέρωμα στο παρελθόν, το παρόν και τη διαχρονική γοητεία της πόλης.
Η παρουσιάστρια Ίνα Ταράντου και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης ξεφύλλισαν τη βιογραφία του μεγάλου πολιτικού και συνομίλησαν για την επίδρασή του στην ιστορία της χώρας μας, ενώ η Αρχειονόμος–Βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος Χαρά Αποστολάκη παρουσίασε τους χώρους της Οικίας-Μουσείου του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα.
Επίσης, στο παλιό λιμάνι, δίπλα στον επιβλητικό Φάρο, η εκπομπή συναντά τον Κρητικό καλλιτέχνη Αντώνη Μαρτσάκη, στα ορεινά Χανιά και την ταβέρνα του Ντουνιά γνωρίζει την κρητική κουζίνα, ενώ σε μία συνάντηση με την δημοσιογράφο Ευτυχία Πενταράκη βλέπει την πόλη μέσα από τα δικά της μάτια.

Το νέο αυτό επεισόδιο, με τίτλο «Χανιά: Συνύπαρξη Αντιθέσεων», θα προβληθεί, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 17:00, από την ΕΡΤ1, ενώ θα είναι διαθέσιμο και στην πλατφόρμα ERTflix.

"Ο πρωθυπουργός για δύο βιογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου": σχόλιο στην εφημ. Χανιώτικα Νέα, 27.04.2021.
«Η άνοιξη του Θερίσου»: Νέα διαδικτυακή δράση του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος».


Μετάβαση στο περιεχόμενο