Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), Ελευθέριος Βενιζέλος. Σελίδες μιας πολυτάραχης ζωής, β΄ έκδοση, Χανιά 2021.

Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), Ελευθέριος Βενιζέλος. Σελίδες μιας πολυτάραχης ζωής, β΄ έκδοση, Χανιά 2021.

Μια συνοπτική εξιστόρηση της πολυτάραχης ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου, που συνδέεται άρρηκτα με τη μοίρα του ελληνισμού, αλλά και με σημαντικά διεθνή γεγονότα κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, επιχειρεί ο Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής), γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Στις σελίδες της παρούσας έκδοσης ξεδιπλώνεται η δράση του Βενιζέλου στην Κρήτη, στην Αθήνα, στη διεθνή πολιτική σκηνή: επαναστάτης, διπλωμάτης, πολιτικός, οραματιστής και πραγματιστής, μεταρρυθμιστής ηγέτης με παγκόσμια ακτινοβολία. Παράλληλα, έρχονται στο φως άγνωστες ανθρώπινες στιγμές του.

Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση από το αρχείο του Ιδρύματος και βασίζεται στην εκτεταμένη βιογραφία Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, η Ηγέτης, που κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα με το Βιβλιοπωλείον της Εστίας το 2017 και σε συνεργασία με την εφημερίδα «Η Καθημερινή» το 2020. Κυκλοφορεί στα αγγλικά με τον τίτλο Eleftherios Venizelos: A story of an adventurous life.

Άρτεμις Πλανάκη, Το ημερολόγιο του Μανούσου. Ημέρα της Ένωσης 1/12/1913, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Χανιά 2021.
Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου. Συνέχειες και ασυνέχειες. Πρακτικά συνεδρίου, Ίδρυμα της Βουλής, Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα 2021.


Μετάβαση στο περιεχόμενο