Συνέδριο “Εννέα δεκαετίες Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οραματισμοί του Ελευθερίου Βενιζέλου και η εξέλιξη του θεσμού στη διαδρομή του χρόνου” (Αθήνα, 25-26.06.2021)

Συνέδριο “Εννέα δεκαετίες Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οραματισμοί του Ελευθερίου Βενιζέλου και η εξέλιξη του θεσμού στη διαδρομή του χρόνου” (Αθήνα, 25-26.06.2021)

Συνέδριο αποτίμησης του έργου του  Ανώτατου Δικαστηρίου στην Αθήνα

“Εννέα δεκαετίες Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι οραματισμοί του Ελευθερίου Βενιζέλου και η εξέλιξη του θεσμού στη διαδρομή του χρόνου” είναι το θέμα του συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αθανάσιος Ράντος. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Ειρήνη Σαρπ, και ο Νικόλαος Παπαδάκης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής – Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.
Εισηγητές ήταν καθηγητές από πανεπιστήμια της χώρας, δικαστές, νομικοί και ιστορικοί μελετητές.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις ενότητες: α) Η δικαιοσύνη στη σκέψη και πρακτική του Ελευθερίου Βενιζέλου, β) Ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της ίδρυσης και φυσιογνωμίας του Συμβουλίου της Επικρατείας και γ) Η κατ’ εξοχήν δικαστική ιστορία.
Η μαγνητοσκόπηση των εργασιών του συνεδρίου είναι αναρτημένη στο κανάλι του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στο YouTube.

Πρόσκληση
Πρόγραμμα

 

 

 

Ημερίδα "Στρατηγικές επιλογές του Ελευθερίου Βενιζέλου στην εξωτερική πολιτική" (Αθήνα, 30.03.2022).
Συνέδριο "Η ελληνική εμπορική ναυτιλία στα χρόνια του Ελευθερίου Βενιζέλου" (Πειραιάς, 31.01.-01.02.2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο