Ανεπίσημη εκδήλωση για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 01.12.2020).

Ανεπίσημη εκδήλωση για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα (Χανιά, 01.12.2020).

Λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι επίσημες τελετές για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα που συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο. Ανήμερα, 1 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε έπαρση της σημαίας στον Φιρκά, από ένα βρακοφόρο με την παραδοσιακή ενδυμασία, χωρίς συμμετοχή κοινού. Παρά τη σφοδρή κακοκαιρία, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών από την 115 Π.Μ. και σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Τον Εθνικό Ύμνο απέδωσε με τρομπέτα ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων. Ακολούθησαν σύντομες δηλώσεις για την επέτειο από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαο Παπαδάκη. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευτύχιος Δαμιανάκης.
Νωρίτερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων, χωρίς συμμετοχή πιστών, τελέσθηκε θεία λειτουργία και μνημόσυνο στην μνήμη των πεσόντων στις επαναστάσεις της Κρήτης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Η Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου. On line πρεμιέρα Κυριακή 13.12.2020, 11:00 π.μ.
"Η πορεία της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα". Γράφει ο Νικόλαος Παπαδάκης (Χανιώτικα νέα, 01.12.2020).


Μετάβαση στο περιεχόμενο